Alonso: «Πριν δύο μήνες δεν ήταν όνειρο του Hamilton να πάει στη Ferrari»


Γεμάτος ατάκες ήταν για ακόμα μία φορά ο Fernando Alonso, που σχολίασε τη μεταγραφή του Lewis Hamilton στη Ferrari και το μέλλον του μετά το 2024.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Zak Mauger, Aston Martin F1
  • 12/2/2024

Η παρουσίαση της Aston Martin AMR24 αποτέλεσε την ιδανική αφορμή για την πρώτη συνέντευξη Τύπου του Fernando Alonso, που έφερε και τις πρώτες δηλώσεις που θα συζητηθούν από την πλευρά του για τη φετινή σεζόν.

Ο 2 φορές πρωταθλητής ρωτήθηκε για τη μεταγραφή του LewisHamilton στη Ferrari ενόψει 2025, απαντώντας πως έχασε τις εξελίξεις εκείνης της μέρας:

«Δεν αφιέρωσα πολύ χρόνο για να το σκεφτώ. Είχα προπόνηση εκείνη τη μέρα. Ήμουν μία μέρα πίσω στα νέα.»

Και συνέχισε:

«Ήταν έκπληξη, δεν θα πω ψέματα, αλλά όχι για την αλλαγή καθαυτή. Ήταν γιατί έμοιαζε να είναι συνδεδεμένος με τη Mercedes και αφοσιωμένος σε αυτή. Ήταν αναπάντεχο.

«Δεν ξέρω τους λόγους πίσω από αυτήν την απόφαση, δεν ξέρω τίποτα. Δεν έδωσα πολλή σημασία.»

Όσον αφορά τις δικές του εμπειρίες στη Ferrari και τη δήλωση του Hamilton περί «ονείρου» να πάει στο Μαρανέλο, ο ίδιος απάντησε καυστικά:

«Δεν ήταν το παιδικό του όνειρο πριν 12 μήνες ή πριν 2 μήνες. Ήταν άλλο το όνειρό του τότε.

«Ελπίζω να του αρέσει η εμπειρία [του να οδηγεί για τη Ferrari]. Είναι μία ξεχωριστή ομάδα. Αλλά είναι ακόμα πιο ξεχωριστό όταν κερδίζει... Έχουν περάσει μερικά χρόνια από όταν είχαν πολύ γρήγορο μονοθέσιο και πάλευαν για σπουδαία πράγματα.»

Τι λέει για το μέλλον του

Ο Alonso δεν έχει συμβόλαιο μετά το 2024, κι αυτό κάνει αρκετούς να μιλούν για πιθανή μετακίνησή του στη Mercedes, ώστε να καλύψει το κενό του Hamilton.

Ο ίδιος μίλησε για το μέλλον του, τονίζοντας πως γνωρίζει την αξία του μέσα στο τωρινό grid:

«Γνωρίζω την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι, η οποία είναι αρκετά μοναδική. Υπάρχουν τρεις πρωταθλητές στο grid και γρήγοροι, γιατί στο παρελθόν υπήρχαν πρωταθλητές εδώ που δεν ήθελαν να είναι και τόσο γρήγοροι.»

Και πρόσθεσε:

«Είμαι ο μόνος διαθέσιμος για το 2025, επομένως είμαι σε καλή θέση. Αλλά την ίδια στιγμή, όταν πάρω αυτήν την απόφαση, αν θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο μέλλον, πρώτα θα μιλήσω με την Aston Martin, γιατί αυτή είναι η προτεραιότητά μου.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε αναμένεται η απόφαση για την έρευνα στον Christian Horner

Η Red Bull θέλει τον Albon πίσω το συντομότερο δυνατό

Ο Hamilton δεν μπορεί να πάρει μαζί του στη Ferrari τον 'Bono'